Собственикът на превозвача Беса Транс, чийто автобус катастрофира на АМ Струма отнемайки

...
Собственикът на превозвача Беса Транс, чийто автобус катастрофира на АМ Струма отнемайки
Коментари Харесай

Собственикът на изгорелия автобус отрече да е имало туби с бензин

Собственикът на превозвача  " Беса Транс ", чийто рейс катастрофира на Автомагистрала " Струма " отнемайки живота на 45 души, увери, че в транспортното средство не е имало цялостни туби с бензин.  " Има туби във всеки рейс, те са с вода, всеки рейс би трябвало да ги има за всеки случай. Това е аварийна вода. Строги контроли на влизане в България, багаж, водач - всичко - какво се носи ", съобщи Беким Хаджиу в изявление за от адвокатската фирма на неговия юрист в София.

По негови думи автобусът е минал механически обзор три седмици преди трагичния случай.  " Преди да тръгнем за Турция им вършим сервиз, направляваме, пък даже когато стигнем в Истанбул и там вървим на сервиз да се управлява, транспортираме пасажери, да забележим каква е обстановката. Всичко беше наред и когато бяхме на сервиза там. Когато има нещо ни споделят незабавно да го оправим ", разясни притежателят на " Беса Транс ".

По негови думи водачите, които също са измежду жертвите на нещастието, са добри и опитни експерти, които доста пъти са минавали по този маршрут, спазвали прецизно часовете за почивки, а транспортното средство има фабрични ограничавания и не можел да вдигне повече от 100 км/ч. На въпроса дали рейсът е имал всички нужни документи, Беким и юристът му обявиха, че на този стадий няма да разясняват, тъй като следствието продължава.

" Можем да кажем с решителност, че компания " Беса Транс " има лиценз за осъществяване на транспортна активност на територията на Европа и за осъществяване на туристическа активност още веднъж на територията на Република Северна Македония и отвън РСМ ", съобщи юристът Любомир Таков.

За компанията си " Беса транс "  Хеджиу разказа, че е учредена през 2009 година, само че от четири години постоянно извърша транспорти до Истанбул. Цената от 80 евро включва път и две нощувки, а всяка екскурзия в границите на пътуването и услуга се доплаща. При последното пътешестване, приключило с драматичен край, Беким Хаджиу е бил със фамилията си в един от четирите рейса.  " Казвах си за какво не съм бил аз в този рейс, да умра и аз в рейса. Много пъти си споделях това ", съобщи той.

След като научил за случая, отишъл на място, с цел да види с очите си какво се е случило там. Той не пожела да разяснява версиите за злополуката, тъй като към момента следствието продължава.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР